Privatlivspolitik

Verdens Børn (VB) behandler personoplysninger for de personer eller virksomheder, som støtter børn, skoler/børnehjem eller støtter generelt.

Privatlivspolitikken orienterer dig om, hvilke oplysninger, vi behandler og hvordan vi behandler dem. Dette for at sikre en gennemsigtig behandling.

Dine persondata slettes, når de ikke længere er nødvendige, fx hvis du stopper din støtte. Dog opbevares oplysninger, der er indberettet til SKAT i 5 år.

Verdens Børn er dataansvarlig, og sikrer at dine oplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Med den nuværende organisation og database er det et meget begrænset antal i Fadderadministrationen, der har adgang til alle personoplysninger og informationer, fx CPR-numre.

Verdens Børns fadderadministration kan kontaktes, hvis du har spørgsmål.

Kontaktoplysninger tlf. 7026 0106, mail fadderskab@verdensboern.dk.

Vores webstedsadresse er: https://verdensboern.dk

Donationer, køb og kommentarer

Når besøgende donerer, handler og skriver kommentarer på webstedet, indsamler vi de data, som vises i de respektive formularer, og også den besøgendes IP-adresse og browserens user agent string for at hjælpe med at opdage spam.

En anonymiseret streng som er oprettet ud fra din e-mailadresse (også kaldet et hash), kan leveres til Gravatar tjenesten for at se, om du bruger denne. Gravatar tjenestens privatlivspolitik er tilgængelig her: Automattic – Privacy Policy

Efter godkendelse af din kommentar vil dit profilbillede være synligt for offentligheden sammen med din kommentar.

Medier

Hvis du uploader billeder til webstedet, så bør du undlade at uploade billeder med indlejrede lokalitetsdata (EXIF GPS) inkluderet. Besøgende på webstedet kan downloade og udtrække alle lokalitetsdata fra billeder på webstedet.

Cookies

Hvis du donerer, handler eller skriver en kommentar på vores websted, kan du vælge at gemme dit navn, e-mailadresse og websted i cookies. Disse er til din bekvemmelighed, så du ikke skal udfylde dine oplysninger igen, når du skriver endnu en kommentar. Disse cookies vil holde i et år.

Hvis du har en konto, og du logger ind på dette websted, vil vi opsætte en midlertidig cookie for at afgøre om din browser accpeterer cookies. Denne cookie indeholder ikke nogen personlige data og fjernes, når du lukker browseren.

Når du logger ind, vil vi opsætte en række cookies og gemme din logininformation og dine valg af skærmvisning. Login cookies holder i to dage, og skærmvalg cookies holder i et år. Hvis du vælger “Husk mig”, vil dit login holde i to uger. Hvis du logger ud af din konto, vil login cookierne forsvinde.

Hvis du redigerer eller udgiver en artikel, vil en yderligere cookie blive gemt i din browser. Denne cookie indeholder ikke nogle personlige data og opgiver simpelthen indlægsID på den artikel, du lige har redigeret. Den udløber efter 1 dag.

Indlejret indhold fra andre websteder

Artikler på dette websted kan indeholde indlejret indhold (fx videoer, billeder, artikler osv.). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis den besøgende har besøgt det andet websted.

Disse websteder indsamler måske data om dig, bruger cookies, indlejrer ekstra tredjeparts sporing, og overvåger din interaktion med dette indlejrede indhold, heriblandt at spore din interaktion med indlejret indhold, hvis du har en konto og en logget ind på det websted.

Hvor længe vi gemmer dine data?

Hvis du skriver en kommentar, så bliver kommentarer og dens metadata bevaret på ubestemt tid. Dette er så vi kan genkende og godkende enhver opfølgende kommentar automatisk i stedet for at have dem i en moderationskø.

For brugere som opretter en konto på vores websted, gemmer vi også den personlige information de giver til deres brugerprofil. Alle brugere kan se, redigere, eller slette deres personlige information til enhver tid (med den undtagelse at de ikke kan ændre deres brugernavn). Webstedets administratorer kan også se og redigere den information.

Hvilke rettigheder har du over dine data?

Hvis du har en konto på dette websted, eller har skrevet kommentarer, kan du bede om en eksporteret fil med de personlige data vi har liggende om dig, heriblandt alt data, du har givet os. Du kan også bede om, at vi sletter alle personlige data, vi har om dig. Dette indbefatter ikke nogen form for data, som vi er forpligtede til at gemme af administrative, lovmæssige eller sikkerhedsmæssige grunde.

Hvis du ønsker at få tilsendt eller slettet dine personlige data, kan du kontakte Erik Oxenbøll på erik@oxenboell.dk eller eox@verdensboern.dk.

Hvor sender vi dine data?

Besøgendes kommentarer kan muligvis blive kontrolleret af en automatisk spam-genkendelse tjeneste.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål angående dine personlige data, kan du kontakte Erik Oxenbøll på erik@verdensboern.dk

Verdens børn (VB) registrerer følgende persondata for personer og virksomheder: navn, postadresse, tlf-nr, mailadresse og indmeldelsesdato. Desuden registreres CPR-nummer, for de personer, der ønsker skattefradrag for deres indbetalinger. Endvidere indsamles IP-adresser m.v. for de personer, der besøger vores hjemmeside (jfr. neden for).

Verdens Børn får oplysningerne fra dig.
Hvis du opretter et gavefadderskab, kan personoplysninger også være for en anden person, fx et af dine børn eller børnebørn.

Verdens Børn behøver dine oplysninger til

  • Verdens Børns kontakt til dig, herunder information (bladet og nyhedsbreve), herunder indkaldelse til generalforsamling,
  • udsendelse af breve fra/om fadderbørn,
  • opfyldelse af medlemsforpligtigelser, fx registrering af betalinger og opfølgninger på evt. restancer.

Når en person eller virksomhed ønsker at støtte et barn eller et projekt via Verdens Børn vurderes det, at retsgrundlaget for at indsamle data på person/virksomhed er, at de melder sig ind og dermed laver en aftale med VB om at give penge til et bestemt formål samt samtykke til at registrere persondata.

Billeder af fadderbørn er persondata, som kan videregives efter samtykke med barnets forældre eller værge. Verdens Børns projekter (skoler og børnehjem) er ansvarlige for at indhente samtykke.

Verdens Børn videregiver kun persondata ved indberetninger til SKAT, for personer, der ønsker fradrag i skat for deres betalinger.

Personoplysninger videregives ikke til skoler, børnehjem eller fadderbørn. VB er ikke ansvarlig for sådan videregivelse af persondata, hvor faddere selv kontakter fadderbørn, og hermed selv videregiver deres kontaktoplysninger.

Billeder af faddere og andre sponsorer anvendes kun efter konkret samtykke.
Billeder af fadderbørn er persondata, som kan videregives efter samtykke fra barnets forældre eller værge. Samtykket omfatter brug af billedet til fadderbeviser og evt. til Verdens Børns information i blad, nyhedsbrev og hjemmeside. Det omfatter ikke videreformidling fra fadderen fx på Facebook.

Persondata sælges ikke til markesføringsvirksomheder.

Persondata skal slettes 5. år efter, fadderen har stoppet sin støtte via Verdens Børn. Opbevaringsperioden på 5 år er sat efter regler om opbevaring af data indberettet til Skat.

Du har en række særlige rettigheder efter Persondataforordningen, når Verdens Børn behandler dine persondata:

  • Ret til at blive oplyst om behandlingen af data
  • Ret til indsigt i egne personoplysninger
  • Ret til berigtigelse
  • Ret til sletning
  • Ret til begrænsning af behandling
  • Ret til udlevering af data i almindeligt anvendt format
  • Ret til indsigelse

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at henvende dig til Verdens Børns fadderadministration.

Hvis du fx henvender dig for at få slettet dine personoplysninger gennemfører Verdens Børn ændring eller sletning så hurtigt som muligt. Det kan dog have en betydning for evt. fadderskab til et barn.
Du kan altid indgive en klage til ansvarlig myndighed, fx Datatilsynet.

Verdens Børn forbeholder sig rettet til at fortage ændringer i denne privatlivspolitik om nødvendigt.

Den til enhver tid gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig på Verdens Børns hjemmeside. Ved væsentlige ændringer vil du få oplysning om det via Verdens Børns blad eller nyhedsbrev.

Scroll til toppen