Nyheder

Mød en ansat på Sct. Joseph Development Trust: Edison Thomas

IMG 4226 2 Scaled

Smilende, dygtig og altid klar med en hjælpende hånd. Det er de ord, man hører mest, når man får beskrevet Edison Thomas, der er manager for Sct. Joseph Development Trust (SJDT).

Man mærker og ser hurtigt hvorfor. Hvor end han er, og hvad han end er i færd med, så er det altid med varme øjne, et sympatisk smil og ømhed – om det så er for at lege med børnene, hjælpe med praktiske gøremål eller for en hyggelig snak med de øvrige ansatte på SJDT.

Men det er ikke kun en smittende personlighed, der indrammer Edison. Kompetencer og dedikation i forhold til hans arbejde er i lige så høj grad en del af hans DNA. Et arbejde, hvor han blandt andet hjælper handikappede børn med lægehjælp, medicin og uddannelse, og hvor han finder fonde og organisationer, der gerne vil støtte de forskellig børnehjem, som SJDT driver.

Og Edison har valgt den livsbane, fordi det gør en forskel. Det betyder noget, at efterladte børn har voksne skuldre, der løfter for dem, når de forældre, der burde bære byrden, ikke gør det.

”Jeg har aldrig været i tvivl om, at det var den her vej, jeg skulle gå. For det hjælper. Vi giver dem den tryghed og de muligheder, som de ikke har fået derhjemme. Det er meget meningsfuldt og givende, og vores indiske børn fortjener det,” siger han.

Et vidnesbyrd om en forskel
Egentligt ville Edison gerne være lærer og altså undervise. I stedet endte han med at tage en bachelor i teologi, hvor han efterfølgende arbejdede i et år som bror på Sri Lanka sammen med Sebastian, der er Executive Director på SJDT.

Der var der, han reelt fik smag for det arbejde, som i dag præger hans liv, og som gør, at han i dag er landet hos SJDT.

”Helt grundlæggende har jeg dog altid vidst, at jeg skulle arbejde med børn. På den ene eller anden måde. Men efter min tid som bror, indså jeg, at jeg gerne ville for arbejde for Sebastian, fordi jeg kunne se, hvad han udretter for de børn, som ingen andre ser,” siger Edison. 

Han er derfor også rigtig glad og stolt af sit arbejde. Ikke mindst fordi, han kan se, at det gør en forskel.

”Jeg har igennem årene set børn, der har boet her, og som er blevet færdige med skolen, få et rigtig godt liv. Og det er jo et ret tydeligt vidnesbyrd om, at vi faktisk spiller en stor del i deres fremtid”, fortæller han.

Fremtiden er lys, men det kræver en indsats.

På hjemmefronten blev Edison sidste år gift med Shino. Og selvom der ikke er børn på vej, så håber Edison snart på, at de kommer.

”Jeg vil meget gerne have børn. Vi er dog først lige blevet gift, men jeg ser gerne, at de snart indfinder sig,” siger han smilende.

For Edison har udsigten til børn kun gjort ham endnu mere bevidst om, at arbejdet med børnehjemsbørn og børn i det hele taget er vigtigere end nogensinde før. Især, når det kommer til pige – og handikapsynet i Indien.

”Indien skal have ændret hele måden, man tænker om piger og handikappede på. I stedet for at være underlegne i forhold til drengene eller blive betegnet som skrald, så skal de selvfølgelig have de præcis samme vilkår,” siger han og fortsætter:

”De processer er allerede i gang. Eksempelvis kan jeg bare se, hvordan vi har rykket os fra den gang min bedstemor levede til i dag. Det betyder dog ikke, at det går hurtigt nok. Piger og handikappede er stadig frygteligt udsatte, og vi skal derfor støtte deres kamp om lige muligheder og presse mere på end nogensinde.”

At det bliver en lang sej kamp, er Edison slet ikke i tvivl om, men han er stadig fortrøstningsfuld. Og hvis han en indimellem mister pusten eller mangler at få opfrisket, hvorfor det er vigtigt, så går han en tur på en af børnehjemmene.

”Jeg ser altid smilende ansigter, når jeg kommer forbi, og det er en god påmindelse om, hvorfor jeg gør det her. Man kan ikke miste modet om en bedre fremtid, når man ser glade børn, der har livet foran sig. Et liv med muligheder, som vi skal hjælpe dem med at indfri på bedst mulig måde,” afslutter han. 

 

Kan du lide artiklen?
Del på facebook
Del den på Facebook
Del på email
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll til toppen